Veel gestelde vragen
Je bent hier:
Let op: alle informatie is gebaseerd zonder rekening te houden met de actuele COVID-19 maatregelen! Klik op deze link voor de actuele COVID-19 maatregelen bij ’t Bourgondisch Hof.
Wat zijn jullie openingstijden?

’t Bourgondisch Hof is 6 dagen per week geopend: dinsdag t/m zaterdag om 13u00 en zondag om 12u00.
Op maandagen en in ochtenden (ma t/m zon) zijn wij enkel voor groepsreserveringen geopend.

Sluitingstijd is afhankelijk van de bezetting die dag, maar doordeweeks meestal rond 23u00, op vrijdagen en zaterdagen 01u30 en op zondagen 22u30.

Op Kerstavond en oudjaarsavond is ’t Bourgondisch Hof de gehele dag gesloten.

Hoe kan ik contact opnemen
 • Via telefoonnummer: 0416 – 339 383
 • Via e-mail: info@bourgondischhof.nl (algemeen)
 • Via e-mail: reserveringen@bourgondischhof.nl (reserveringen)
Hoe kan ik reserveren
 • Via telefoonnummer: 0416 – 339 383
 • Online: www.bourgondischhof.nl
  Online enkel voor losse activiteiten te reserveren en (nog) geen arrangementen
 • Via e-mail: reserveringen@bourgondischhof.nl
 • Bij de receptie van ‘t Bourgondisch Hof
Krijg ik een reserveringsbevestiging
 • Reserveert u via ons online reserveringssysteem, ontvangt u direct een bevestiging die naar het door u opgegeven e-mailadres wordt verzonden.
 • Reserveert u via telefoon of e-mail, kan het langer duren voordat u de bevestiging ontvangt. In dat geval wordt uw reservering door ons kantoorpersoneel handmatig verwerkt.
 • Reserveert u voor groepen/gezelschappen en gaat het om maatwerk? Dan kan het enkele dagen duren, aangezien wij een op maat gemaakte offerte/bevestiging voor u maken met alle details zoals besproken met onze medewerker.
Hoe kan ik een reservering wijzigen
 • Bij voorkeur via e-mail: reserveringen@bourgondischhof.nl
 • Via telefoonnummer: 0416 – 339 383
Hoe kan ik een reservering annuleren
 • Bij voorkeur via e-mail: reserveringen@bourgondischhof.nl
 • Via telefoonnummer: 0416 – 339 383
Welke betaalmogelijkheden zijn er
 • Pin
 • Contant (bij voorkeur verkiezen wij pinbetalingen boven contant geld)
 • IDEAL / Bancontact: voor online reserveringen en QR Bestel App
 • Wij accepteren Mastercard
 • Bankbetaling: enkel via facturatie en overeengekomen in de reserveringsbevestiging. Betaaltermijn voor facturen is binnen 14 dagen na factuurdatum.
Waarom wordt zowel ’t Bourgondisch Hof als Bowling Waalwijk BV als naam gebruikt

Onze bedrijfsnaam/officiële tenaamstelling (waarmee wij zijn ingeschreven bij de

Kamer van Koophandel) is Bowling Waalwijk B.V. maar wij handelen onder de naam ’t Bourgondisch Hof.

Sinds onze opening in 1980 tot 1995 traden wij naar buiten als Bowling en Partycentre Waalwijk. Met de uitbreiding van onder meer het restaurantgedeelte en cateringactiviteiten dekte deze naam de lading niet meer. Vanaf 1995 hebben wij de naam ’t Bourgondisch Hof aangenomen. Zeker in de huidige tijd biedt dit allround horecabedrijf diverse onderdelen die beter passen in een allesomvattende naam als ’t Bourgondisch Hof, dan specifiek Bowling & Partycentre Waalwijk.

Is GlowGolf® Waalwijk een apart bedrijf binnen ’t Bourgondisch Hof

Sinds december 2020 is GlowGolf® Waalwijk gevestigd in ’t Bourgondisch Hof. Dit is een franchise formule, waarbij de ruimte, golfbaan en alle andere zaken in de ruimte eigendom zijn van Bowling Waalwijk B.V. Tevens voert Bowling Waalwijk B.V. / ’t Bourgondisch Hof de exploitatie en maakt gebruik van de franchise middelen van GlowGolf® Nederland

Welke cadeaubonnen accepteren jullie

Wij accepteren alleen cadeaubonnen van ’t Bourgondisch Hof welke door ons zijn uitgegeven en voorzien zijn van bonnummer en bedrijfsstempel.

Cadeaubonnen van ’t Bourgondisch Hof zijn enkel bij ’t Bourgondisch Hof te besteden en geldig tot 3 jaar na datum van uitgifte.

Hoe dien ik een speciale wens / verzoek in
 • Bij voorkeur via e-mail: info@bourgondischhof.nl
 • Via telefoonnummer: 0416 – 339 383
Welke korting krijg ik met een pas van de ‘Samenwerkende Ouderenbonden’ (KBO en PCOB)

Leden van samenwerkende ouderenbonden (KBO Kaatsheuvel, KBO De Moer, Senioren Vereniging Waspik, KBO Waalwijk, PCOB Sprang-Capelle, PCOB Waalwijk) krijgen bij vertoon van een geldige jaarpas, € 5,- korting op de reguliere bowlingbaan huur (maximaal 1 bowlingbaan per reservering/jaarpas) en/of € 1,45 korting op een reguliere entreeprijs voor volwassenen bij GlowGolf® Waalwijk (maximaal 2 volwassenen per jaarpas/per bezoek).

De kortingen zijn niet inwisselbaar voor geld, niet geldig i.c.m. arrangementen en/of andere acties/kortingen.

Welke mogelijkheden bieden jullie voor basisscholen en middelbare scholen

Speciaal voor scholen bieden wij gereduceerde tarieven op schoolbowlen en GlowGolf® om leerlingen bowlen of GlowGolf® als school c.q. gymactiviteit te bieden.

Voorwaarden: activiteit dient onder begeleiding van docent(en) te zijn, activiteit dient plaats te vinden op maandag t/m vrijdag tot 18u00 en minimaal 5 personen per bowlingbaan/groepjes van 5 personen per afslag op de golfbaan.

Hoe kan ik reserveren voor een Villa Pardoes arrangement

Speciaal voor gasten van Villa Pardoes bieden wij 2 arrangementen met o.a. bowlen of GlowGolf® als activiteit. Reserveringen dienen geplaatst te worden via een medewerker/vrijwilliger van Villa Pardoes. Bij binnenkomst dienen gasten de voucher in te leveren bij de receptie van ’t Bourgondisch Hof.

Reserveringen van Villa Pardoes zijn beschikbaar op dinsdag t/m vrijdag.

Hoe dien ik een klacht of tip in

Bent u tevreden? Vertel het anderen! Heeft u een klacht? Vertel het ons zo snel mogelijk: we hebben dan de kans om nog tijdens uw verblijf te zoeken naar een oplossing.

Klachten na afloop van uw verblijf graag zo duidelijk mogelijk omschrijven, dan zorgen wij ervoor dat uw klacht zo snel mogelijk in behandeling wordt genomen en dat wij in contact met u treden.

Heeft u een tip? Wij vinden het geweldig als gasten met ons willen meedenken! Samen komen we verder en wij staan open voor tips/kritische noten.

 • Bij voorkeur via e-mail: info@bourgondischhof.nl
 • Via telefoonnummer: 0416 – 339 383
Waar vind ik openstaande vacatures

Ons bedrijf staat of valt met goede medewerkers!

Op de homepagina van deze site onder het kopje ‘contact’ – vacatures staan openstaande vacatures gemeld. Mocht er voor u geen geschikte vacature tussen staan, maar u bent wel enthousiast geworden van ons bedrijf en zou hier graag willen werken? Stuur dan een open sollicitatie naar info@bourgondischhof.nl t.a.v. de heer Walda. Ben je niet van e-mails opstellen en versturen? Dan kun je uiteraard ook bellen naar telefoonnummer: 0416 – 339 383

Bieden jullie plaats voor een leerling / stagiair

’t Bourgondisch Hof beschikt over meerdere gecertificeerde leermeesters. Wij mogen binnen bediening en keuken opleiden op MBO niveau 1 t/m 4. Ons leerbedrijf ID is 100142183. Wij bieden jaarlijks leerling- en stageplaatsen aan voor leergierige studenten die in een uitdagende horeca omgeving het vak in praktijk willen leren. Heb je interesse? Bel dan naar telefoonnummer: 0416 – 339 383 of mail naar info@bourgondischhof.nl

Hoe is de veiligheid geregeld

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij ’t Bourgondisch Hof!

Wij werken volgens de HACCP eisen en voldoen aan de (nieuwste) Hygiënecode voor de horeca. Dat betekend dat wij de wettelijk voorgeschreven regels opvolgen waarmee horecabedrijven aan de voedselveiligheid en hygiëne kunnen voldoen.

Op gebied van brandveiligheid is het gehele pand voorzien van voldoende nooduitgangen, een gecertificeerd en goedgekeurd brandmeldsysteem en ontruimingsinstallatie. Rookdetectie is zowel optisch als via handmelders. Let op: misbruik van handmelder ontruimingsalarm / brandmeld systeem is niet toegestaan. Bij misbruik volgt een schadevergoeding van minimaal € 250,-

Binnen ons team zijn meerdere personeelsleden opgeleid tot Bedrijfs Hulp Verlener (BHV’er). Bij nood/calamiteiten dienen gasten in het belang van de veiligheid te allen tijde aanwijzingen / instructies van het personeel c.q. BHV’er(s) op te volgen.

Er is camera toezicht: als u ’t Bourgondisch Hof bezoekt, stemt u ermee in dat er video-opnamen van u gemaakt kunnen worden, welke bij ongeregeldheden of ongevallen aan derden kunnen worden getoond.

Welke voorwaarden hanteren jullie op reserveringen

Op alle reserveringen en geleverde diensten zijn de Uniforme Voorwaarden fed. Horeca (UVH) van toepassing, gedeponeerd bij de arrondissementsrechtbank te ’s-Gravenhage onder nr. 94/83.

Op verzoek wordt een gratis exemplaar overhandigd en deze voorwaarden zijn ook gratis beschikbaar c.q. vrij ter inzage bij de receptie. Op de homepagina van deze website staat rechts bovenin ook een link naar de UVH of u klikt hier voor de UVH in PDF formaat die u tevens kunt downloaden. Bij bevestigingen van reserveringen wordt er automatisch een exemplaar toegevoegd.

Bij online reserveringen via ons reserveringssysteem dienen klanten/gasten expliciet akkoord te gaan met de UVH alvorens de reservering afgerond kan worden.

Wat staat er in jullie huis- & gedragsregels

Naast de Uniforme Voorwaarden fed. Horeca (UVH), hanteert ’t Bourgondisch Hof (Bowling Waalwijk B.V.) huis- & gedragsregels. Deze huisregels hebben ten doel een veilig en gastvrij horecabedrijf te kunnen handhaven.

Bij betreding van ’t Bourgondisch Hof (Bowling Waalwijk B.V.) – pand en parkeerplaats – gaat u akkoord met onze huis- en gedragsregels. Deze huis- & gedragsregels worden op groot posterformaat kenbaar gemaakt in de entreehal van ’t Bourgondisch Hof (Bowling Waalwijk B.V.) alsook op de homepagina van deze website (rechts bovenin). De huis- & gedragsregels kunt u hier terugvinden en downloaden in PDF formaat.

In en om het pand/perceel is camera toezicht aanwezig voor u en onze veiligheid. Bij overtreding van onze huisregels kunt u na betaling van de reserveringswaarde, afgenomen consumpties en/of onkosten en/of reparatiekosten de toegang tot ’t Bourgondisch Hof (pand en perceel) worden ontzegd (zelfs voor langere tijd).

Indien nodig, schakelen wij de politie in en kunnen wij relevante video opnames gebruiken om aangifte te doen c.q. te gebruiken in juridische zaken jegens overtreders van de huisregels c.q. het niet nakomen van artikelen uit de Uniforme Voorwaarden Horeca.

Wat is AVG en waar vind ik de privacyverklaring

De AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit is een Europese verordening die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de hele Europese Unie standaardiseert. De AVG/privacyverklaring kunt u vinden op onze homepage. Rechts bovenaan staat de knop ‘AVG / Privacyverklaring’, die u vervolgens in PDF formaat kunt lezen c.q. downloaden.

Wat zijn cookies op jullie site

Cookieverklaring: Wij maken gebruik van zogenaamde cookies. Dat zijn eenvoudige kleine tekstbestanden die met pagina’s van onze website worden meegestuurd en op de harde schijf of in het geheugen van uw computer worden opgeslagen. Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Ook gebruiken wij cookies om inzicht te krijgen in het surfgedrag van de bezoekers van onze website. Hiermee kunnen wij de effectiviteit van onze internetadvertenties op onze website en op websites van derden bepalen. Wij maken op basis van de geregistreerde handelingen een profiel voor u aan en kunnen daarmee de internetadvertenties op onze website en op websites van derden aanpassen aan uw voorkeuren.

U kunt de cookies accepteren of weigeren. Heeft u de cookies geaccepteerd, dan kunt u ze later weer uitzetten via de instellingen van uw browser.

De cookies en de hieruit voortvloeiende data wordt beheerd door Google Inc. (“Google”). Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Hierop hebben wij geen invloed.

Wat zijn jullie faciliteiten

’t Bourgondisch Hof is een allround horecabedrijf met meerdere onderdelen op 1 locatie:

 • Activiteit: Bowlen – LED’s go showbowling! – concept met 8 moderne bowlingbanen.
 • Activiteit: GlowGolf® – Vestiging GlowGolf® Waalwijk met 15 holes Glow-in-the-Dark minigolfbaan – thema ‘Muziek’.
 • Activiteit: Karaoke – Private Karaoke Room Waalwijk met capaciteit tot 50 personen.
 • Evenementenorganisatie: wij organiseren veelvuldig zelf evenementen en bieden uitstekende service om samen met u, uw feest/bijeenkomst samen te stellen en dat vervolgens tot in de puntjes te verzorgen bij ’t Bourgondisch Hof.
 • Restaurant: dineren in een Bourgondische ambiance met verschillende dinermogelijkheden met capaciteit tot 50 personen.
 • ‘Partyzaal’: zeer moderne en recentelijk geheel vernieuwde (feest)zaal met capaciteit tot 150 personen.
 • ‘Onder de Balken’: (feest)zaal in Café-stijl en recentelijk vernieuwd met capaciteit tot 50 personen.
 • Bowlingzaal: rustiek ingerichte ruimte met receptie, bar, zitruimtes en centrale spil van het bedrijf.
 • Wijnkelder: unieke locatie voor private dining met capaciteit van 2 tot 4 personen.
 • Catering: voor de ‘Uit bij u thuis of op de zaak’ beleving. Gespecialiseerd in hapjes/fingerfood schalen en dinerbuffetten van 20 tot 100 personen.
 • Parkeerterrein: voldoende gratis parkeergelegenheid voor onze gasten op eigen terrein.
Wat is jullie adres / locatie

Eerste Zeine 92, 5144 AL Waalwijk – Noord Brabant

Coördinaten 51°41’02.2″N 5°04’14.8″E

Hoe zijn jullie bereikbaar met de auto

Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de diverse uitvalswegen (A59 Maasroute en N261 – Midden Brabantweg). Let er wel op dat de straat waar wij gevestigd zijn, Eerste Zeine, gedeeltelijk éénrichtingsweg is. Op veel navigatie software staat dit nog steeds als tweerichtingsweg. De Eerste Zeine kan daarom het beste betreden worden vanaf de Burgemeester Smeelelaan. Voor een routebeschrijving, klik hier.

Hoe zijn jullie bereikbaar met het OV

’t Bourgondisch Hof ligt op 0,8 km (+/- 9 minuten lopen) van het busstation aan het Vredesplein te Waalwijk. Er zijn goede busverbindingen met omliggende dorpskernen, de steden Tilburg en ’s-Hertogenbosch en attractiepark De Efteling.

Wat is jullie afstand tot andere attracties / hotspots
 • Efteling 5,3 km | +/- 8 autominuten
 • Safaripark Beekse Bergen 22,4 km | +/- 25 autominuten
 • Epic Escape Waalwijk 2,9 km | +/- 6 autominuten
 • Nationaal Park De Biesbosch 23,3 km | +/- 23 autominuten
 • Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen 4 km | +/- 8 autominuten
 • Slot Loevestein 29,3 km | +/- 30 autominuten
 • Historisch stadje Heusden 14,7 km | +/- 18 autominuten
 • Binnenstad ’s-Hertogenbosch 18 km | +/- 18 autominuten
 • Binnenstad Tilburg 17,5 km | +/- 18 autominuten
 • Binnenstad Breda 30 km | +/- 28 autominuten
Waar kan ik bij jullie parkeren

Rondom het pand is een ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Verder kan er in de parkeerhavens op straat geparkeerd worden en is er verderop in de straat tevens een openbare parkeerplaats.

Kan ik bij jullie gratis parkeren

Ja, gasten kunnen gratis parkeren op het eigen parkeerterrein van ’t Bourgondisch Hof. Ook is er gratis parkeergelegenheid in de straat en op de openbare parkeerplaats verderop in de straat.

Hebben jullie een garderobe

Er zijn op 3 plaatsen in het pand garderoberekken aanwezig met camera toezicht. Tevens hebben de Partyzaal en zaal ‘Onder de Balken’ / Karaoke Room een eigen garderobe rek. Indien gewenst kunnen wij op uw verzoek uw jas tijdelijk (kosteloos) in bewaring nemen.

Garderobe alsook het kosteloos in bewaring nemen is geheel op eigen risico: de directie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade en/of verlies en/of diefstal van goederen.

Hebben jullie een verschoningstafel

Ja, bij de toilettengroep in de hal van GlowGolf® Waalwijk is er in het mindervalide toilet een verschoningstafel met wastafel aanwezig om baby’s te kunnen verschonen.

Is het pand toegankelijk voor mindervaliden

Ja, het pand is toegankelijk voor mindervaliden waarbij er ruime deuren zijn en alle faciliteiten op hetzelfde niveau zijn gesitueerd (wel zijn er 2 kleine taluds in gangen en is er in het restaurant een gedeelte dat verhoogd is).

Bij de bowlingzitjes is er beperkte ruimte, waardoor niet alle formaten rolstoelen er makkelijk door kunnen. Ook een rolstoel op de ‘approach’ (gedeelte waar men de bowlingballen werpt) zetten, kan alleen wanneer de rolstoel over de stoelen heen getild wordt. Heeft u twijfels of dit lukt met uw rolstoel? Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 0416 – 339 383.

Bij GlowGolf® Waalwijk is het helaas niet mogelijk om toegang te verlenen voor rolstoelen. Dit heeft te maken met de opstaande randen en de beperkte ruimte door de beelden naast/op de holes, waardoor het niet mogelijk is om met een rolstoel de baan te betreden.

Hebben jullie een mindervalide toilet

Ja, bij de toilettengroep in de hal van GlowGolf® Waalwijk is er een mindervalide toilet aanwezig. Deze is toegankelijk voor ‘standaard’ formaten rolstoelen.

Hebben jullie een mindervalide parkeerplaats

Er is geen specifiek toegewezen mindervalide parkeerplaats. Desondanks kunnen wij voor gasten die hebben gereserveerd, op verzoek een parkeerplaats die dicht bij de zij-ingang is gesitueerd, vrijhouden.

Mogen er honden / andere dieren mee naar binnen

(Huis)dieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van (blinde)geleidehonden / professionele hulphonden van hulpbehoevende personen.

Welke mogelijkheden bieden jullie qua eten en drinken

Op basis van reservering verzorgen wij een diversiteit aan eten: van brunches tot verschillende dinerbuffetten en van uitgeserveerd diner tot aan tafelgrill en Walking Dinner. Tevens bieden wij veel arrangementen die een activiteit combineren met een diner (tafelgrill, uitgeserveerd diner met keuzemenu en pannenkoekenmenu), kinderfeestje of borrelhapjes.

Op feesten en partijen is het vaak maatwerk, waarbij wij samen met de opdrachtgever een menu of buffet samenstellen.

Gasten kunnen op reguliere basis dranken bestellen maar wij bieden ook drankenpakketten op feesten en partijen. Tijdens evenementen werken wij met consumptiemunten van ’t Bourgondisch Hof die aan de receptie verkocht worden.

Kan ik per gezelschap verschillende diner arrangementen combineren

Per gezelschap / reservering kunt u 1 arrangement afnemen voor wat betreft het diner. Het is dus niet mogelijk om voor hetzelfde gezelschap aan dezelfde tafel zowel een tafelgrill te boeken alsook een uitgeserveerd diner.

Kan ik ook met grote gezelschappen bij jullie dineren

Wij zijn bij uitstek geschikt om met grote gezelschappen te komen dineren. Hiervoor hebben wij aparte dinerruimtes / -zalen waar u met uw gezelschap exclusief gebruik van kunt maken. Reserveren is noodzakelijk en samen met u als opdrachtgever kijken wij naar de beste invulling qua diner voor uw bijeenkomst.

Waar en hoe kan ik dranken bestellen

Dit kan via onze medewerkers aan de bar of aan tafel. Bij de bowlingbanen en in de Karaoke Room kunt u via de QR code van de bestel app bestellingen plaatsen. In de GlowGolf® ruimte is het niet mogelijk om te bestellen en is het tevens niet toegestaan om consumpties mee te nemen c.q. te nuttigen.

Houden jullie rekening met diëten / allergieën / allergenen

Wanneer er bij het maken van de reservering doch minimaal 1 dag voorafgaande het bezoek aan ’t Bourgondisch Hof per mail (reserveringen@bourgondischhof.nl) kenbaar wordt gemaakt dat er sprake is van een gast / gasten met diëten / allergieën / allergenen en indien nodig ons voorzien van specifieke informatie omtrent het dieet/de allergie/allergenenintolerantie, kunnen wij hier zeker rekening meer houden. Indien nodig neemt een van onze koks contact op met de betreffende persoon / personen om af te stemmen wat we voor deze persoon / personen kunnen bieden.

Bieden jullie Halal vlees aan

Ja, mits dit voorafgaande de reserveringsdatum is aangegeven via e-mail (reserveringen@bourgondischhof.nl). Voor Halal vlees wordt wel een meerprijs in rekening gebracht (dit bedrag is afhankelijk welk type diner u heeft gereserveerd).

Serveren jullie bij het tafelgrillen ook vis

Op verzoek kunnen wij tegen een meerprijs ook een schaal met vis serveren.

Mag ik eigen consumpties meenemen/nuttigen

Het is niet toegestaan om eigen consumpties (eten en/of drinken) mee te nemen c.q. te nuttigen. Uitzondering hierop is babyvoeding (dit kunnen wij voor uw warm maken in de magnetron) en staan wij toe aan bruidsparen om de bruidstaart bij een eigen banketbakker te bestellen die tijdens het bruiloftsfeest in ’t Bourgondisch Hof genuttigd wordt.

Welk merk pils serveren jullie van de tap

Als pils van de tap serveren wij Jupiler en Hertog Jan

Verschaffen jullie gratis kraanwater

’t Bourgondisch Hof is een commercieel bedrijf en krijgt derhalve geen subsidies en/of werkt niet met vrijwilligers. Vandaar dat wij geen gratis kraanwater verschaffen. Wij verkopen verschillende soorten Spa-water in glas of per flesje. Wanneer gasten medicatie moeten slikken, krijgen gasten van ons een glaasje kraanwater aangeboden.

Bieden jullie drankenpakketten

Bij feesten & partijen en enkele arrangementen met activiteit en diner bieden wij drankenpakketten aan voor verschillende tijdvakken. Minimale tijdvak is 3 uren en maximaal 6 uren. Veelal zijn deze pakketten onderdeel van een feest- of dinerarrangement.

De inhoud van het drankenpakket kan variëren: mogelijkheid 1: ‘Hollands’ drankenpakket met tap pils (Jupiler), Jupiler 0.0%, Radler 0,0%, frisdranken (geen Red Bull), vruchtensappen, zuiveldranken, huiswijnen (rood, wit, rosé en Moezel), koffie, cappuccino en thee. Mogelijkheid 2: All-in drankenpakket, bestaande uit de dranken bij het Hollands drankenpakket, aangevuld met speciaal bieren en mixdranken (geen shotjes).

Wat is bowlen

Bowlen is een spel dat als leisure uitje of als sport beoefend kan worden. De speler moet door middel van een bowlingbal te werpen op de bowlingbaan, proberen om zoveel mogelijk pins omver te gooien. Bowling is ontstaan vanuit het oude spel kegelen. Een bowlingbaan is 23,78 meter lang en 1,04 meter breed. Aan weerskanten van de bowlingbaan ligt een goot waar de bal in kan rollen indien de speler zijn / haar bowlingbal niet correct werpt.

Op het einde van de bowlingbaan staan 10 pins (niet te verwarren met kegels zoals bij kegelen) en bij iedere ‘frame’ (serie van 2 worpen) krijgt een speler de kans om met maximaal 2 worpen alle 10 pins omver te werpen. Je werpt de bal onderhands met je duim in het onderste gat en je middel- en ringvinger in de bovenste twee gaten. De bowlingbaan is voorzien van een laagje olie dat middels een oliemachine in een bepaald patroon wordt gelegd. Dit ‘oliepatroon’ zorgt enerzijds voor bescherming van de bowlingbaan en anderzijds geeft dit de bowler de mogelijkheid om zijn/haar bal de juiste ‘spin’/effect te geven waardoor de bal exact rolt zoals de bowler voor ogen had tijdens het werpen van de bal.

Bowlen: hoe werkt het

Bij ontvangst worden de namen van de bowlingspelers door een medewerker van ’t Bourgondisch Hof ingevoerd in de score computer. Vervolgens kunnen de spelers hun eigen schoenen omwisselen voor bowlingschoenen. Dit zijn speciale schoenen met een gladde, leren zool zodat je op het aanloopgedeelte bij de banen (‘Approach’) kunt glijden tijdens het werpen van de bowlingbal.

Aangekomen bij de bowlingbanen, geeft de score computer aan welke speler aan de beurt is. Een speler krijgt per ‘game’ (spel) 10 ‘frames’ (beurten) om zoveel mogelijk bowling pins omver te werpen. Iedere frame / beurt bestaan uit maximaal 2 worpen om 10 pins omver te werpen.

Na iedere worp zet de volautomatische bowlingmachine de pins klaar voor de volgende worp. Tijdens dit proces ‘cyclus’, komt er een ‘veger’ of balk naar beneden waarop staat ‘NIET GOOIEN’: het is dan niet toegestaan om de bal te werpen en de speler moet wachten tot deze veger / balk is verdwenen.

Zodra een ‘game’ / volledig spel is afgelopen, kan het gezelschap op de bowlingbaan beginnen met een nieuwe game (afhankelijk van de resterende speeltijd).

Wanneer de speeltijd is afgelopen, zal dit duidelijk worden weergegeven op het scherm.

Over het werpen: dit gebeurt te allen tijde onderhands en er mag per baan maximaal 1 bowlingbal tegelijk geworpen worden. De speler krijgt de gelegenheid op een korte aanloop te nemen op de ‘approach’ om een correcte worp uit te voeren. Men dient te stoppen bij de zwarte lijn aan het begin van de bowlingbaan. Zodra men over deze ‘foutlijn’ komt met de schoen, gaat er een zoemer af en worden de punten tijdens deze worp niet geteld. Het is dus noodzakelijk om te stoppen vóór deze foutlijn.

Aan beide zijden van de bowlingbaan is er een goot waar de bal in kan vallen/rollen. Hierdoor verspeel je de kans om punten te scoren door pins te raken/omver te werpen.

Wat is zeker niet toegestaan tijdens bowlen / bij de bowling

De volgende punten – doch niet uitsluitend deze punten – zijn niet toegestaan bij de bowlingbanen c.q. tijdens het bowlen:

 • Bowlen zonder bowlingschoenen
 • Met bowlingschoenen naar buiten lopen (toiletbezoek is wel toegestaan)
 • Met meer dan 1 bal tegelijkertijd te gooien op dezelfde baan
 • De bal werpen wanneer de veger / balk met daarop de tekst ‘NIET GOOIEN’ nog naar beneden is
 • Zelf ballen en/of pins van de baan halen: vraag altijd om dit te laten doen door een medewerker van ’t Bourgondisch Hof
 • Aanwijzingen van het personeel niet opvolgen
 • Bal anders dan op onderhandse manier werpen
 • Zich op of naast de bowlingbaan zelf begeven (alleen het gedeelte waar men loopt om de bal te werpen is toegankelijk). De grens met de baan is duidelijk aangegeven middels een zwarte lijn Let op: er ligt olie op de bowlingbaan waardoor het er extreem glad is!
 • Als de bal niet tot aan de pins rolt c.q. terug rolt op de bowlingbaan, de bal zelf gaan halen.
 • Langs de baan/banen lopen
 • Eigen consumpties mee nemen naar ’t Bourgondisch Hof en deze nuttigen
 • Consumpties meenemen op de approach (aanloopgedeelte). Consumpties dienen genuttigd te worden bij de zitjes.
 • Verder dient men zich te houden aan de huisregels van ’t Bourgondisch Hof

In en om het pand/perceel is camera toezicht aanwezig voor u en onze veiligheid.

Ook de bowlingruimte en bowlingzaal zijn voorzien van camera toezicht. Bij overtreding van onze huisregels kunt u na betaling van de reserveringswaarde, afgenomen consumpties en/of onkosten en/of reparatiekosten de toegang tot ’t Bourgondisch Hof (pand en perceel) worden ontzegd (zelfs voor langere tijd).

Indien nodig, schakelen wij de politie in en kunnen wij relevante video opnames gebruiken om aangifte te doen c.q. te gebruiken in juridische zaken jegens overtreders van de huisregels c.q. het niet nakomen van artikelen uit de Uniforme Voorwaarden Horeca.

Is eten / drinken toegestaan bij de bowling ruimte

Ja, bij de zitjes zijn tafeltjes/plateaus geplaatst waar glazen / borden met snacks op geplaatst kunnen worden. Bestellingen kunnen geplaatst worden door gebruik te maken van de QR Bestel App of één van onze medewerkers aan te spreken.

Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te nemen c.q. te nuttigen.

Is bowlen ook geschikt voor grote gezelschappen

Jazeker, bowlen is bij uitstek geschikt voor grote gezelschappen. Tot zo’n 60 personen kunnen tegelijkertijd bowlen bij ’t Bourgondisch Hof. Gezelschappen bestaande uit meer dan 60 personen dienen zich op te splitsen in 2 groepen (andere groep kan op dat moment een andere activiteit doen) of kiezen voor 1,5 uur bowlen zodat iedereen minimaal 1 volledige game kan spelen.

Met hoeveel personen mag ik op 1 bowlingbaan

Er kunnen 7 personen per bowlingbaan toegelaten worden. Hiermee kan er -indien er vlot gespeeld wordt – door iedere speler minimaal 1 volledige game gespeeld worden binnen 1 uur. Bij arrangementen plaatsen wij 7 personen per baan.

Hoe kan ik reserveren voor het bowlen bij Bowling Waalwijk
 • Via telefoonnummer: 0416 – 339 383
 • Online: www.bourgondischhof.nl
 • Bij de receptie van ‘t Bourgondisch Hof
Wat houd de ‘Zondag Avond Actie’ in

We bieden een interessante actie aan op de zondag avond: kom 1,5 uur bowlen voor de prijs van 1 uur. Deze actie loopt iedere zondag van 19u00 tot 20u30 en van 20u30 tot 22u00. Als je tijdens deze actie komt bowlen, maak je ook nog eens kans op gratis consumptiemunten wanneer je een ‘strike’ gooit zodra je op het score systeem een speciale melding krijgt.

Wat zijn de bowling tarieven van Bowling Waalwijk

Het bowlingtarief is afhankelijk van dag en tijdstip. Klik hier voor de tarief structuur van het bowlen bij ’t Bourgondisch Hof. Bowlen wordt per uur gereserveerd: het tarief is dus per uur/per bowlingbaan en niet per persoon. Er kan gekozen worden voor 1 of 1,5 uur (langer is niet aan te raden) en op zondagavond is er de ‘Zondag Avond Actie’.

Prijswijzigingen en drukfouten op drukwerk zijn voorbehouden.

Hoelang duurt het bowlen

Bowlen kan per half uur gereserveerd worden vanaf het hele of halve uur. Geadviseerd wordt om 1 tot 1,5 uur te bowlen. 2 uur of langer bowlen wordt niet aangeraden, tenzij gasten echt bloedfanatiek zijn.

Waarom moet ik uiterlijk 10 minuten vóór aanvang van het bowlen aanwezig zijn

Bowlen kan op het hele en halve uur geboekt worden. Aangezien het vaak druk is in de bowling, dienen de gereserveerde tijden strikt te worden aangehouden. Het is daarom van belang dat gasten tijdig – uiterlijk 10 minuten voor aanvang bowlen – aanwezig zijn om zich bij de receptie te melden. Hier kunnen ook de voornamen genoteerd worden die de medewerker van ’t Bourgondisch Hof in de score computer invoert. Het gezelschap kan vervolgens de bowlingschoenen uitzoeken en aantrekken.

Indien gewenst kunnen gasten plaats nemen rondom de bar in de bowlingzaal tot het bowlen begint.

Wat zijn de openingstijden van Bowling Waalwijk

De bowling heeft haar reguliere openingstijden van dinsdag t/m zaterdag vanaf 13u00 en op zondagen vanaf 12u00. Op maandagen en op ochtenden in de week/het weekend zijn wij enkel geopend op reservering en voor grote gezelschappen.

Sluitingstijd van het bowlinggedeelte van ’t Bourgondisch Hof is afhankelijk van de bezetting die dag, maar doordeweeks sluit het bowlinggedeelte rond 22u00, op vrijdagen en zaterdagen 00u00 en op zondagen 22u00.

Op Kerstavond en oudjaarsavond is ’t Bourgondisch Hof en daarmee de bowling de

gehele dag gesloten.

Zijn jullie een ‘Official Bowling Center’

Ja, ’t Bourgondisch Hof is een ‘Official Bowling Center’. Onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) mogen wij dit predicaat voeren. Hiermee tonen wij aan dat de kwaliteit van de bowling en haar faciliteiten optimaal is, er (samen met het NBI certificaat ‘goedgekeurde banen’) officiële wedstrijden gebowld mogen worden en de banen voorzien zijn van een consistent machinaal geplaatst oliepatroon.

Worden de bowlingbanen periodiek gekeurd

Ja, de bowlingbanen van ’t Bourgondisch Hof worden periodiek gekeurd door het Nationaal Bowling Instituut (N.B.I.). De banen worden dan volledig gekeurd door de keurmeester middels geavanceerde meetapparatuur. Depressies en afwijkingen in de baan dienen binnen de bandbreedte te liggen van wat toelaatbaar is: dit gaat om duizendste van millimeters! Eenmaal goedgekeurd, mag het bowlingbedrijf 2 jaar lang het certificaat ‘goedgekeurde banen’ dragen en mag hiermee ook regionale/nationale leagues/wedstrijden op de banen laten spelen die georganiseerd worden door de Nederlandse Bowling Federatie (NBF).

Het excuus ‘ik heb weinig punten behaald want de banen lopen af/liggen schuin’ gaat dus helaas niet op!

Kan er gebowld worden in competitie verband

Ja, dit is mogelijk.

Wekelijks komt op dinsdagavond van 20u30 tot 22u00 de ‘Bowling Vriendenclub’ bowlen.

Twee wekelijks komt op donderdagavond van 20u30 tot 22u30 de ‘WVBL’ – Waalwijkse Vrienden & Bedrijven League bijeen om te bowlen in teams van 4 personen.

Bij beide clubs staat gezelligheid voorop en wil men elkaar ook verder helpen / beter maken in bowlen door elkaar tips en aanwijzingen te geven.

Ben je geïnteresseerd geraakt en vind je het leuk om wekelijks/twee wekelijks te komen bowlen met een gezellige groep enthousiaste mensen? Neem dan contact op met ’t Bourgondisch Hof via telefoonnummer: 0416 – 339 383 of info@bourgondischhof.nl. Uiteraard ben je van harte uitgenodigd om gratis een keer met een van de clubs mee te bowlen en de sfeer te proeven.

Hoe werkt de puntentelling van bowlen

Doel is om tijdens een game (spel) zoveel mogelijk punten te scoren. Een game bestaat uit 10 frames (beurten). In elke frame mag je proberen om de 10 pins om te gooien. Hiervoor mag je maximaal 2 worpen gebruiken. Alle 10 pins in 1 worp omgegooid is een strike (in de scoretelling aangeduid met ‘X’) en hiervoor krijg je 10 punten plus het resultaat van de volgende 2 worpen. Alle 10 pins in 2 worpen omgegooid is een spare (in de scoretelling aangeduid met ‘/’) en hiervoor krijg je 10 punten plus het resultaat van alleen de eerstvolgende worp.

Voor de rest telt elke omvergeworpen pin voor een punt en wordt de score per beurt doorgeteld. Zo kan een strike je dus 30 punten opleveren als je nog 2 strikes na de eerste gooit (3 strikes achter elkaar gegooid wordt een ’turkey’ genoemd). Bij een spare komt er maar 1 worp extra bij en kan daardoor maximaal 20 punten opleveren (dit is wanneer je na een spare hebt gegooid, je in de volgende frame een strike gooit).

Als je op de tiende beurt een strike of een spare gooit krijg je respectievelijk twee of één extra beurt om de extra punten voor de strike of spare te kunnen verdienen. Deze punten tellen dan maar alleen bij de strike of spare mee en worden niet nog eens extra bijgeteld als een elfde of twaalfde frame. Op deze manier kan je dus 12 strikes gooien in 1 game en daarmee het maximale aantal punten behalen van 10 frames X 30 = 300 punten (een ‘perfect game’).

De score van je bowlinggame wordt bij ’t Bourgondisch Hof bijgehouden via automatische scoreverwerking en op schermen weergegeven boven de banen. Zo hoef je dus zelf je scores niet te noteren en kun je optimaal van het spel genieten!

Hebben jullie bowlingsokjes te koop

Ja, mocht je willen gaan bowlen en je hebt geen sokken aan, maar je wilt niet met je blote voeten in de bowlingschoenen stappen, bieden wij tegen een kleine vergoeding bowlingsokjes. Deze zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Is het dragen van bowlingschoenen tijdens bowlen verplicht

Ja, dit is verplicht. Enerzijds voor de bescherming van de ‘approach’ (aanloopgedeelte) van de bowling en anderzijds om te kunnen glijden wanneer de bal wordt geworpen. De huur van bowlingschoenen zit inbegrepen in het bowlingtarief.

Wat zijn de bowling ‘etiquette’
 • Sta klaar om te bowlen wanneer de bowlingpins klaar staan, maar wacht tot de bowlingmachine de pins aan het klaarzetten is voor de volgende worp (cyclus) wanneer de veger / balk met daarop de tekst ‘NIET GOOIEN’ verdwenen is.
 • Wilt de speler op de bowlingbaan rechts van je tegelijkertijd met jou gooien? Wees hoffelijk en laat deze speler voor gaan. Hiermee geef je elkaar de ruimte en kan de ander zich optimaal concentreren op zijn/haar spel.
 • Voorkom dat je het spel onnodig ophoud: sta tijdig klaar wanneer je aan de beurt bent.
 • Respecteer de grenzen van je baan en ga andere bowlers niet dwarsbomen / hinderen.
 • Speel het spel om te winnen, maar wees een betere verliezer.
Kan ik tijdens het bowlen gaan roken

Ja, dat kan buiten het pand. Wel dient de roker eerst de bowlingschoenen om te wisselen voor zijn/haar eigen schoenen. De tijd van het roken gaat wel af van de resterende bowlingtijd. Tevens is het niet toegestaan om glaswerk / consumpties mee naar buiten te nemen.

Hoe kan ik consumpties bestellen tijdens het bowlen

Bestellingen kunnen geplaatst worden door gebruik te maken van de QR Bestel App of één van onze medewerkers aan te spreken.

Kan ik bowlen combineren met arrangementen

Jazeker! ’t Bourgondisch Hof biedt vele soorten arrangementen met activiteiten en verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan het diner. De meeste gasten kiezen ervoor om eerst te bowlen en vervolgens te gaan dineren. Uiteraard bent u vrij om zelf de volgorde te bepalen, mits er beschikbaarheid is. Klik hier voor de arrangementen.

Kan ik bowlen combineren met een andere activiteit

Jazeker! Combineer een partijtje bowlen met een ronde GlowGolf®, karaoke sessie of kies voor de escape room van Epic Escape (let op: de escape room is gevestigd op 2,9 km. van ’t Bourgondisch Hof).

Voor grote gezelschappen kunnen er ook activiteiten georganiseerd worden met o.a. Pubquiz 2.0 (inclusief quizmaster), Casino spellen (inclusief croupiers) of DJ/Drive In show, zanger/zangeres, band, stand up comedy, etc.

Kan ik met mijn schoolklas komen bowlen bij Bowling Waalwijk

Speciaal voor scholen bieden wij gereduceerde tarieven op schoolbowlen en GlowGolf® om leerlingen bowlen of GlowGolf® als school- c.q. gymactiviteit te bieden.

Voorwaarden: activiteit dient onder begeleiding van docent(en) te zijn, activiteit dient plaats te vinden op maandag t/m vrijdag tot 18u00 en minimaal 5 personen per bowlingbaan/groepjes van 5 personen per afslag op de golfbaan.

Vanaf welke leeftijd is bowlen geschikt

Onder begeleiding van ouders kunnen kleine kinderen van 3 jaar een bowlingbal rollen. Echter adviseren wij kinderen te laten bowlen vanaf 5 jaar. De motoriek is dan goed ontwikkeld om de bal te werpen.

Welke bowling hulpmiddelen hebben jullie voor kinderen

Speciaal voor kleine kinderen hebben wij lichte bowlingballen van 8 ‘pounds’ (zo’n 3,6 kg.) Verder is het mogelijk om per kind de ‘funbumpers’ te activeren. Dit systeem zorgt ervoor dat de zijkanten van de goten omhoog worden gezet, zonder gebruik te maken van ouderwetse ‘hekjes’. Kinderen krijgen al snel het idee dat ze zonder hulpmiddelen toch pins omver kunnen werpen. De funbumpers worden gratis ter beschikking gesteld.

Is Bowling Waalwijk toegankelijk voor kinderwagens

Er is beperkte ruimte bij de bowlingzitjes om een kinderwagen neer te zetten. Wilt u uw baby niet constant bij u dragen of vasthouden? Geef dan bij het maken van de reservering aan of het mogelijk is om op bowlingbaan 1 te spelen. Hier is namelijk extra ruimte om een kinderwagen te plaatsen. Is baan 1 reeds gereserveerd? Overleg dan even met één van onze medewerkers voor een geschikte oplossing.

Is het bowlen bij Bowling Waalwijk toegankelijk voor mindervaliden

Bij de bowlingzitjes is er beperkte ruimte, waardoor niet alle formaten rolstoelen er makkelijk door kunnen. Ook een rolstoel op de ‘approach’ (gedeelte waar men de bowlingballen werpt) zetten, kan alleen wanneer de rolstoel over de stoelen heen getild wordt. Heeft u twijfels of dit lukt met uw rolstoel? Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 0416 – 339 383.

Kan ik tijdens het golfen gaan roken

Anders dan bij bowlen of karaoke, is het niet mogelijk om tijdens het golfspel naar buiten te gaan om te roken omdat er iedere 5 minuten een nieuwe afslagtijd is voor nieuwe groepjes. Wij adviseren rokers om voorafgaande of na afloop van de activiteit te gaan roken.

Met hoeveel personen kan ik komen golfen

GlowGolf® is geschikt voor gezelschappen van 2 tot meer dan 100 personen. Het gezelschap bestaat uit groepjes van minimaal 2 en maximaal 5 personen. Iedere 5 minuten begint een groepje te spelen vanaf hole 1.

Dat betekend voor grote gezelschappen dat zij GlowGolf® perfect kunnen combineren feest- en dinerarrangementen of andere activiteiten die ’t Bourgondisch Hof bied.

Hoe kan ik reserveren voor GlowGolf® Waalwijk
 • Via telefoonnummer: 0416 – 339 383
 • Online: www.bourgondischhof.nl
 • Online: www.glowgolf.nl/waalwijk
 • Bij de receptie van ‘t Bourgondisch Hof
Wat zijn de tarieven van GlowGolf® Waalwijk

Klik hier voor de actuele tarieven. Prijswijzigingen en drukfouten op drukwerk zijn voorbehouden.

Wat doe ik als het gezelschap voor mij op de baan trager is dan mijn groepje

Door verschillende groepsgroottes en/of het spelverloop van de groep, kan het voorkomen dat het groepje wat voor jou zit op de baan (1 hole verder) trager speelt dan jou groepje. Net zoals bij de etiquette van het traditionele golf in de buitenlucht, wordt er van groepen verwacht dat zij sneller spelende groepen voor laten gaan. Het gaat om het plezier en niet om wie als eerste de finish haalt. Wees galant naar andere groepen en schat zelf de situatie in.

Hoelang duurt een spelletje GlowGolf® Waalwijk

Met een groepje van 4 à 5 personen doe je er zo’n 50 à 60 minuten over om een compleet spel over alle 15 holes te lopen. Naast het aantal holes, hangt de speelduur af van de omvang van je groep en de snelheid waarmee je speelt: meer rust geeft betere resultaten en meer kijkplezier op/van de baan!

Waarom moet ik uiterlijk 10 minuten vóór aanvang van het golfen aanwezig zijn

GlowGolf® kan iedere 5 minuten geboekt worden. Dat wil zeggen: iedere 5 minuten start er een groepje van maximaal 5 personen. Aangezien het druk kan zijn bij GlowGolf® Waalwijk, dienen de gereserveerde tijden strikt te worden aangehouden. Het is daarom van belang dat gasten tijdig – uiterlijk 10 minuten voor aanvang golf – aanwezig zijn om zich bij de receptie te melden. Het gezelschap krijgt vervolgens per speler een golfclub en golfbal uitgereikt. Ieder groepje krijgt ook 1 GlowGolf® Scorecard en een potloodje om zelf de voorletters van de spelers te noteren en score bij te houden.

Indien gewenst kunnen gasten plaats nemen rondom de bar in de bowlingzaal tot de tijd van het golfen begint.

Wat zijn de openingstijden voor GlowGolf® Waalwijk

GlowGolf® Waalwijk heeft haar reguliere openingstijden van dinsdag t/m zaterdag vanaf 13u00 en op zondagen vanaf 12u00. Op maandagen en op ochtenden in de week/het weekend zijn wij enkel geopend op reservering en voor grote gezelschappen.

De laatste flight is afhankelijk van de bezetting die dag, maar doordeweeks ligt dit normaliter op 21u00, op vrijdagen en zaterdagen 22u00 en op zondagen 20u00. Na afloop van het spel is het mogelijk om gezellig plaats te nemen aan de bar of (indien beschikbaar) in de zitruimte voor een drankje.

Op Kerstavond en oudjaarsavond is ’t Bourgondisch Hof en daarmee GlowGolf® Waalwijk de gehele dag gesloten.

Kan ik een 3D bril van thuis meenemen

Deze geven niet het 3D effect op de golfbaan.

3D brillen die in de bioscoop gebruikt worden voor 3D films, geven niet het effect van de GlowGolf® 3D bril omdat het filter van de GlowGolf® juist de kleuren van de verf laat accentueren waardoor je diepte (3D) ervaart. Een bioscoop 3D bril moet ervoor zorgen dat beelden op het bioscoopscherm diepte krijgen.

Welk effect geeft een 3D bril

Tegen een kleine meerprijs, kun je ook golfen met een 3D bril. Met deze speciale 3D bril wordt het spel enigszins wat moeilijker/uitdagender om te spelen, maar de beleving des te groter doordat wanden, vloer en beelden extra diepte krijgen.

Wat is een ‘laatste flight’ / ‘laatste afslagtijd’

Hiermee wordt de laatste tijd van de dag bedoeld, waarop een groepje kan beginnen aan het golfspel.

De laatste flight is afhankelijk van de bezetting die dag, maar doordeweeks ligt dit normaliter op 21u00, op vrijdagen en zaterdagen 22u00 en op zondagen 20u00.

Welk thema is er bij GlowGolf® Waalwijk

Het thema van GlowGolf® Waalwijk is ‘Muziek’. Dit komt terug in de wanden en ‘props’ (beelden of decorstukken) op de baan. Het is een thema dat zowel een jong als ouder publiek aanspreekt en onder meer hierdoor tot een perfect leisure uitje maakt voor uiteenlopende gezelschappen.

Verdeeld over de holes komen verschillende muziekstijlen/-genres terug zoals Rockabily – ‘50’s, Flower Power / Hippie, Rock ’n Roll, Rythm & Blues, (Hard) Rock, Reggae / Ska, Disco Fever, Pop, Hip Hop en digitale muziek.

Hoeveel holes heeft GlowGolf® Waalwijk

GlowGolf® Waalwijk beschikt over een 15 holes Glow in the Dark minigolfbaan. Met een groepje van 4 à 5 personen doe je er zo’n 50 à 60 minuten over om een compleet spel over alle 15 holes te lopen.

Zijn er meer GlowGolf® vestigingen

GlowGolf® Waalwijk maakt als franchise vestiging onderdeel uit van GlowGolf® Nederland en GlowGolf® Europa. In Nederland zijn er momenteel 23 vestigingen van GlowGolf® en iedere vestiging heeft een ander thema en baanindeling.

Hoe donker is het in de ruimte

Hoewel de naam ‘Glow in the Dark Minigolf’ doet vermoeden dat men in een pikdonkere ruimte golft, is dit niet zo het geval.

De nadruk ligt op ‘Glow’: door gebruik te maken van speciale verf, lichten de randen van de golfbanen, holes, ‘props’ (beelden) en wanden op in het donker door het fluorescent blacklight. Het geeft een bijzonder effect waardoor het extra leuk maakt om het spel te spelen. Een foto zegt meer dan duizend woorden: klik hier om een impressie van de golfbaan en daarmee de verlichting te zien.

Wat is de GlowGolf® Score-App

Bij aanvang van het spel, krijg je per groepje (maximaal 5 spelers per groepje) een GlowGolf® Scorecard en een potloodje. Je kunt hierop overzichtelijk de score van iedere speler bijhouden en na afloop van het spel zelf de totaalscore uitrekenen.

Er is natuurlijk niets mis met een scorekaartje van papier, maar het kán natuurlijk nog leuker: met de digitale scorekaart die je gratis kunt downloaden op je iPhone (helaas wordt de app niet ondersteund in Android). Je ziet tijdens het spelen op elk gewenst moment de tussenstand en na afloop kun je de uitslag mailen of op Facebook of Twitter zetten! Klik hier om de GlowGolf® Score-App te downloaden.

Hoe werkt de puntentelling

Iedereen slaat ná elkaar zijn/haar eerste bal, daarna slaat men op volgorde van speler de tweede, derde, etc. Zo is iedereen aan het spelen en kan men de bal van de tegenstander hinderen (zoals bij Jeu de Boules). Iedere slag staat voor 1 punt.

Per hole krijg je maximaal 6 slagen; daarna krijgt men een strafscore van in totaal 10 punten.

De bal mag 10 cm. verplaatst worden indien deze bij een rand of obstakel ligt. Als de bal buiten het spel / de hole geslagen wordt, moet de bal dáár worden teruggelegd waar deze de baan heeft verlaten en rekent met 1 strafslag extra.

De speler die na een volledige ronde (GlowGolf® Waalwijk telt 15 holes) minigolf het minst aantal punten heeft, wint.

De score houd je makkelijk bij via de GlowGolf® Scorecard die elk groepje bij aanvang krijgt (ieder groepje bestaat uit maximaal 5 spelers).

GlowGolf®: hoe werkt het

Net zoals het traditionele golfspel en midgetgolf in de buitenlucht, moeten spelers bij  GlowGolf® in zo weinig mogelijk slagen de golfbal in de hole te krijgen. Iedere slag telt als 1 punt. De speler die na een volledige ronde (GlowGolf® Waalwijk telt 15 holes) minigolf het minst aantal punten heeft, wint.

Bij minigolf is het alleen toegestaan om met de golfclub te ‘putten’, oftewel: met de golfclub sla je rustig tegen het golfballetje aan en is een ‘full swing’ (volledige zwaai met de golfclub) ten strengste verboden.

Wat is GlowGolf® / Glow in the Dark Minigolf

GlowGolf® is een indoor leisure activiteit. Men speelt minigolf in groepjes van maximaal 5 personen op de golf holes die voorzien zijn van obstakels. Er wordt gespeeld in een ruimte die enkel verlicht is door blacklights en waarbij de randen van de golfbanen, holes, ‘props’ (beelden) en wanden oplichten in het donker door fluorescent blacklight. Vandaar dat men ook wel spreekt van ‘Glow in the dark minigolf’.

Wat is zeker niet toegestaan tijdens GlowGolf®
 • Full swing (volledige zwaai) met golfclub/putter/stick is niet toegestaan: sla de bal rustig en beheerst.
 • Eten, drinken en roken is in de GlowGolf® ruimte absoluut verboden vanwege de fluorescerende vloerbedekking: we houden de banen graag mooi en fris. Voorafgaande of na afloop van de activiteit is er natuurlijk wel gelegenheid om een consumptie te nuttigen aan de bar of aan tafel.
 • Zitten/staan/liggen/etc. op de ‘props’ / standbeelden. Enige uitzondering hierop is de grote stoel tussen hole 14 en 15 waarop men mag zitten op het vlakke zitgedeelte van de stoel. Deze stoel is tevens goed geschikt als ‘foto moment’ met je groepje.
 • Verder dient men zich te houden aan de huisregels van ’t Bourgondisch Hof

In en om het pand/perceel is camera toezicht aanwezig voor u en onze veiligheid.

Ook de GlowGolf® ruimte is voorzien van camera toezicht. Bij overtreding van onze huisregels kunt u na betaling van de reserveringswaarde, afgenomen consumpties en/of onkosten en/of reparatiekosten de toegang tot ’t Bourgondisch Hof (pand en perceel) worden ontzegd (zelfs voor langere tijd).

Indien nodig, schakelen wij de politie in en kunnen wij relevante video opnames gebruiken om aangifte te doen c.q. te gebruiken in juridische zaken jegens overtreders van de huisregels c.q. het niet nakomen van artikelen uit de Uniforme Voorwaarden Horeca.

Is GlowGolf® ook geschikt voor grote gezelschappen

GlowGolf® is zeker geschikt voor grote gezelschappen. Het gezelschap bestaat uit groepjes van minimaal 2 en maximaal 5 personen. Iedere 5 minuten begint een groepje te spelen vanaf hole 1.

Dat betekend voor grote gezelschappen dat zij GlowGolf® perfect kunnen combineren feest- en dinerarrangementen of andere activiteiten die ’t Bourgondisch Hof bied.

Is eten / drinken toegestaan in de GlowGolf® ruimte

Eten, drinken en roken is in de GlowGolf® ruimte absoluut verboden vanwege de fluorescerende vloerbedekking: we houden de banen graag mooi en fris. Voorafgaande of na afloop van de activiteit is er natuurlijk wel gelegenheid om een consumptie te nuttigen aan de bar of aan tafel.

Kan ik GlowGolf® Waalwijk combineren met arrangementen

Jazeker! ’t Bourgondisch Hof biedt vele soorten arrangementen met activiteiten en verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan het diner. De meeste gasten kiezen ervoor om eerst te golfen en vervolgens te gaan dineren. Uiteraard bent u vrij om zelf de volgorde te bepalen, mits er beschikbaarheid is. Klik hier voor de arrangementen.

Kan ik GlowGolf® Waalwijk combineren met een andere activiteit

Jazeker! Combineer een ronde GlowGolf® met een uur bowlen, karaoke sessie of kies voor de escape room van Epic Escape (let op: de escape room is gevestigd op 2,9 km. van ’t Bourgondisch Hof).

Voor grote gezelschappen kunnen er ook activiteiten georganiseerd worden met o.a. Pubquiz 2.0 (inclusief quizmaster), Casino spellen (inclusief croupiers) of DJ/Drive In show, zanger/zangeres, band, stand up comedy, etc.

Kan ik met mijn schoolklas GlowGolf® komen spelen

Speciaal voor scholen bieden wij gereduceerde tarieven op schoolbowlen en

GlowGolf® om leerlingen bowlen of GlowGolf® als school- c.q. gymactiviteit te bieden.

Voorwaarden: activiteit dient onder begeleiding van docent(en) te zijn, activiteit dient plaats te vinden op maandag t/m vrijdag tot 18u00 en minimaal 5 personen per bowlingbaan/groepjes van 5 personen per afslag op de golfbaan.

Vanaf welke leeftijd is GlowGolf® geschikt

GlowGolf® is leuk voor alle leeftijden, behalve voor de allerkleinsten. Voor kinderen onder de vijf jaar is de motoriek nog niet voldoende ontwikkeld, om goed te kunnen minigolfen. Kinderen tot en met vier jaar mogen wel onder begeleiding van volwassene(n) gratis mee de baan op (let op: GlowGolf® Waalwijk is niet te betreden met een kinderwagen).

Welke hulpmiddelen hebben jullie voor kleine kinderen

Speciaal voor kleine kinderen zijn er korte golfclubs aanwezig.

Moet ik speciale kleding dragen tijdens GlowGolf®

Nee, je hoeft geen speciale kleding te dragen of andere schoenen (zoals dat met bowlingschoenen wel het geval is wanneer men gaat bowlen).

Door fluorescent blacklight, geeft het wél een heel gaaf effect om zoveel mogelijk witte kleding te dragen. Daarom adviseren wij om de kinderen een wit T-shirt aan te trekken of schoenen met witte veters te dragen wanneer ze gaan golfen.

Is GlowGolf® Waalwijk toegankelijk voor kinderwagens

Bij GlowGolf® Waalwijk is het helaas niet mogelijk om toegang te verlenen voor kinderwagens. Dit heeft te maken met de opstaande randen en de beperkte ruimte door de beelden naast/op de holes, waardoor het niet mogelijk is om met een kinderwagen de baan te betreden.

Is GlowGolf® Waalwijk toegankelijk voor mindervaliden

Bij GlowGolf® Waalwijk is het helaas niet mogelijk om toegang te verlenen voor rolstoelen. Dit heeft te maken met de opstaande randen en de beperkte ruimte door de beelden naast/op de holes, waardoor het niet mogelijk is om met een rolstoel de baan te betreden.

Wat is karaoke

Karaoke is een leisure uitje, waarbij muziek wordt afgespeeld van een liedje dat je zelf selecteert. De stem(men) van de originele zanger(s)/zangeres(sen) zijn weggelaten of gedempt, zodat jijzelf kunt meezingen.

Hiervoor zie je de songtekst in beeld verschijnen en de letters veranderen van kleur op de maat van de muziek. Zodoende weet je precies wanneer je wat moet zingen om zo dicht mogelijk bij het origineel te komen.

Iedereen zingt weleens: onder de douche, in de auto, met de koptelefoon op of voor een publiek: wat is er dan leuker om met je eigen gezelschap van vrienden, familieleden, collega’s, teamgenoten, buren, etc. een gezellige karaoke sessie te houden, voorzien van een hapje en drankje in een goed geoutilleerde Karaoke Room!

Karaoke: hoe werkt het

De Karaoke Room van ’t Bourgondisch Hof beschikt over het nieuwste karaoke systeem met touchscreen. Het gebruik van dit systeem is erg eenvoudig en wijst zichzelf de weg. Je kiest een muzieknummer uit de muziekcatalogus van het systeem dat jij graag wilt zingen en drukt op ‘play’ of voegt het nummer toe aan de wachtlijst.

Vervolgens begint jouw gekozen muzieknummer te spelen en komt de tekst in beeld. Nu is het aan jou om zo goed mogelijk de muziektekst te zingen in de microfoon en de maat van de muziek aan te houden.

Indien gewenst kan er tijdens het afspelen van een nummer, gelijktijdig in het karaoke systeem gezocht worden naar volgende nummers en deze kunnen toegevoegd worden aan de playlist.

Waar komt de naam ‘Karaoke’ vandaan

Karaoke heeft zijn oorsprong in Japan en is ontstaan in de jaren ’70. Karaoke is een Japans woord en komt van de woorden ‘Kara’ dat in deze context ‘leeg’ betekend en ‘Oke’ dat een afkorting is voor ōkesutora (orkest). Gezamenlijk vormt dit ‘leeg orkest’ of ook wel ‘virtueel orkest’.

Welke faciliteiten zijn er bij Karaoke Waalwijk

Wij bieden onze gasten de volgende faciliteiten in de Karaoke Room:

 • Private Karaoke Room in ‘Café style’: een mooie zaalruimte compleet met eigen bar
 • Daglicht (kan deels verduisterd worden), ventilator, afzuig systeem en garderobe rek
 • ‘ShowTec’ lichtinstallatie
 • Rookmachine
 • Audio systeem met 4 JBL speakers en CROWN versterker
 • Hoogwaardig SUNVIG Karaoke systeem met touchscreen en duizenden nummers
 • 2x legendarische SHURE 55SH Unidyne zangmicrofoons voorzien van wegwerp hygiëne kapjes (worden na iedere karaoke sessie vernieuwd) en deze dienen dan ook tijdens de karaoke sessie om hygiënische redenen over de microfoons te blijven zitten.
 • Panasonic HD beamer en breedbeeld scherm
 • Statafels met krukken
 • QR bestel systeem: bestel met je eigen smartphone
Mag ik ook zelf achter de bar staan in de Karaoke Room
 • De bar in de Karaoke Room is enkel toegankelijk voor medewerkers van ’t Bourgondisch Hof. De enige uitzondering hierop is de vluchtroute gebruiken voor calamiteiten

Tijdens karaoke sessies kunnen gasten consumpties bestellen door via hun smartphone de QR code te scannen en vervolgens een bestelling te plaatsen. Voor gezelschappen vanaf 20 personen die de Karaoke Room voor minimaal 2 uren afhuren, kunnen wij ‘full service’ bieden door bediening achter de bar plaatsen. Daarmee krijgt de karaoke avond echt ‘cachet’ door met je eigen gezelschap in je eigen full service ‘Private Karaoke Café’ te vertoeven.

Moet ik de Karaoke Room delen met andere gasten

Tijdens je karaoke sessie beschik je over een ‘Private Karaoke Room’. Oftewel: je deelt de ruimte alleen met je eigen gezelschap.

De enige personen aan wie je jouw zangkunsten toont, zijn de mensen uit je eigen gezelschap. Ook sta je met je rug naar de andere gasten en met het gezicht richting het scherm. Voor sommige gasten helpt dit ook om de angst weg te nemen om voor ‘eigen publiek’ te zingen.

Wat zijn de openingstijden van Karaoke Waalwijk

De reguliere openingstijden zijn van woensdag t/m zaterdag vanaf 15u00 en op zondagen vanaf 13u00. Op andere tijden dan de reguliere openingstijden is de Karaoke Room enkel geopend op reservering en voor grote gezelschappen.

De Karaoke Room is op woensdag, donderdag en zondag geopend tot 22u00 en op vrijdagen en zaterdagen tot 23u00.

Na afloop van de karaoke sessie is mogelijk om gezellig plaats te nemen aan de bowlingbar of (indien beschikbaar) in de zitruimte voor een drankje.

Op Kerstavond en oudjaarsavond is ’t Bourgondisch Hof en daarmee de Karaoke Room de gehele dag gesloten.

Waarom moet ik uiterlijk 10 minuten vóór aanvang van een karaoke sessie aanwezig zijn

Aangezien het druk kan zijn met reserveringen, dienen de gereserveerde tijden strikt te worden aangehouden. Het is daarom van belang dat gasten tijdig – uiterlijk 10 minuten voor aanvang van de karaoke sessie – aanwezig zijn om zich bij de receptie te melden. Indien gewenst kunnen plaats nemen rondom de bar in de bowlingzaal tot de karaoke sessie begint.

Hoelang duurt een karaoke sessie

De Karaoke Room is te huur voor minimaal 1 uur en per half uur te verlengen. Tussen iedere sessie van verschillende gezelschappen houden wij een bepaalde tijd aan om de Karaoke Room te fatsoeneren, systeem klaar te maken voor een nieuwe sessie en de hygiëne kapjes om de microfoons te vernieuwen.

Kan ik Karaoke Waalwijk voor meerdere uren huren

Ja, dat is mogelijk. Een Karaoke sessie is minimaal 1 uur en per half uur te verlengen tot een maximum van 2 uren. Voor grote gezelschappen vanaf 20 personen is het mogelijk om de Karaoke Room voor langere tijd dan 2 uren te huren en zijn er zelfs all-in feestarrangementen mogelijk waarbij de Karaoke Room tot 5 uren gehuurd kan worden.

Wat zijn de tarieven voor karaoke

Klik hier voor de actuele tarieven. Prijswijzigingen en drukfouten op drukwerk zijn voorbehouden.

Hoe kan ik reserveren voor Karaoke Waalwijk
 • Via telefoonnummer: 0416 – 339 383
 • Online: www.bourgondischhof.nl
 • Bij de receptie van ‘t Bourgondisch Hof
Hoe hard staat het volume tijdens een karaoke sessie

Het volume staat op een acceptabel niveau: dat betekend dat er voldoende geluid geproduceerd wordt om een echte karaoke avond te ervaren, zónder dat het te hard is en gasten na afloop van de karaoke sessie nog last hebben van suizende oren.

Tegelijkertijd is het altijd mogelijk voor gasten om zelf het volume naar beneden bij te stellen met behulp van de karaoke computer.

In de Karaoke Room maken gasten gebruik van 2 legendarische SHURE 55SH Unidyne zangmicrofoons. Een microfoon met de uitstraling van toen, met de techniek van nu. Wel is het bij dit type microfoons van belang dat tijdens het zingen, de microfoon erg dicht bij de mond gehouden moet worden. De microfoons zijn voorzien van wegwerp hygiëne kapjes (worden na iedere karaoke sessie vernieuwd) en deze dienen dan ook tijdens de karaoke sessie om hygiënische redenen over de microfoons te blijven zitten.

Kan ik tijdens de karaoke sessie gaan roken
  • Achter de bar van de Karaoke Room komen: deze is alleen toegankelijk voor personeel van ’t Bourgondisch Hof. De enige uitzondering hierop is de vluchtroute gebruiken voor calamiteiten
  • Aanwijzingen van het personeel niet opvolgen
  • Eigen consumpties mee nemen naar ’t Bourgondisch Hof / Karaoke Room en deze nuttigen
  • Met meer personen in de Karaoke Room plaatsnemen dan is opgegeven bij de reservering / voorafgaande de karaoke sessie bij ’t Bourgondisch Hof bekend is.
  • Eventuele storingen aan apparatuur zelf willen verhelpen c.q. repareren
  • Instellingen wijzigen aan apparatuur
  • Verder dient men zich te houden aan de huisregels van ’t Bourgondisch Hof

  In en om het pand/perceel is camera toezicht aanwezig voor u en onze veiligheid.

  Ook de Karaoke Room is voorzien van camera toezicht. Bij overtreding van onze huisregels kunt u na betaling van de reserveringswaarde, afgenomen consumpties en/of onkosten en/of reparatiekosten de toegang tot ’t Bourgondisch Hof (pand en perceel) worden ontzegd (zelfs voor langere tijd).

  Indien nodig, schakelen wij de politie in en kunnen wij relevante video opnames gebruiken om aangifte te doen c.q. te gebruiken in juridische zaken jegens overtreders van de huisregels c.q. het niet nakomen van artikelen uit de Uniforme Voorwaarden Horeca.

Met hoeveel personen kan ik een karaoke sessie houden

Het minimale aantal personen waarvoor gereserveerd kan worden is 4 personen. Individuele gezelschappen tot 15 personen kunnen per uur reserveren. Er staan 2 microfoons in de Karaoke Room, waarbij dit aantal binnen 1 uur voldoende kan rouleren met zingen.

De maximale capaciteit van de Karaoke Room is 40 personen. Gezelschappen vanaf 20 personen kunnen contact opnemen via telefoonnummer: 0416 – 339 383 of mailen naar reserveringen@bourgondischhof.nl voor het plaatsen van een groepsreservering.

Let op: er mogen niet meer personen in de Karaoke Room plaatsnemen dan is opgegeven bij de reservering / voorafgaande de karaoke sessie bij ’t Bourgondisch Hof bekend is.

Is Karaoke Waalwijk ook geschikt voor grote gezelschappen

Jazeker, de Karaoke Room heeft een maximale capaciteit van 40 personen. Gezelschappen bestaande uit meer dan 40 personen dienen zich op te splitsen in 2 groepen. De andere groep kan op dat moment een andere activiteit doen of onder het genot van een drankje en hapje in een van de andere ruimtes van ’t Bourgondisch Hof verblijven.

Hoe kan ik consumpties bestellen tijdens de karaoke sessie

Bestellingen kunnen geplaatst worden door gebruik te maken van de QR Bestel App of één van onze medewerkers aan te spreken.

Kan ik Karaoke Waalwijk combineren met arrangementen

Jazeker! ’t Bourgondisch Hof biedt vele soorten arrangementen met activiteiten en verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan het diner. De meeste gasten kiezen ervoor om eerst te dineren en vervolgens een karaoke sessie te houden. Uiteraard bent u vrij om zelf de volgorde te bepalen, mits er beschikbaarheid is. Klik hier voor de arrangementen.

Kan ik Karaoke Waalwijk combineren met een andere activiteit

Jazeker! Combineer een karaoke sessie met een uur bowlen, ronde GlowGolf® of kies voor de escape room van Epic Escape (let op: de escape room is gevestigd op 2,9 km. van ’t Bourgondisch Hof).

Voor grote gezelschappen kunnen er ook activiteiten georganiseerd worden met o.a. Pubquiz 2.0 (inclusief quizmaster), Casino spellen (inclusief croupiers) of DJ/Drive In show, zanger/zangeres, band, stand up comedy, etc.

Vanaf welke leeftijd is een karaoke sessie geschikt

Jonge kinderen t/m 4 jaar kunnen gratis met een groep volwassenen mee naar de Karaoke Room. Aangezien kinderen in deze leeftijdscategorie nog niet / niet goed kunnen lezen, kunnen ze wel meezingen met het muzieknummer als ze het nummer al kennen: in het karaoke systeem zijn namelijk ook enkele kinderliedjes opgenomen.

Wij adviseren om karaoke sessies met kinderen pas te houden zodra ze de Nederlandse en/of Engelse taal vlot kunnen lezen (+/- bij 8 jaar). Uiteraard staat het vrij voor ouders om hun kinderen mee te nemen voor een karaoke sessie.

Ik kan totaal niet zingen en / of durf niet goed te zingen voor publiek, hoe wordt hier rekening mee gehouden

Bijna iedereen zingt: onder de douche, in de auto, met de koptelefoon op… maar weinig mensen zingen in het openbaar voor een publiek. En tijdens een karaoke sessie ga je juist in het openbaar zingen, althans voor de mensen met wie je op dat moment de Karaoke Room hebt gehuurd. Dat kan dus spannend zijn!

Je wordt op dat moment op een paar manieren ‘geholpen’ door eventuele valse zangkunsten enigszins weg te nemen en de opzet van de Karaoke Room:

 • In het karaoke systeem zit een equalizer die ervoor zorgt dat er een lichte galm op de stem komt. Je moet wel duidelijk in de microfoon zingen voor een optimaal resultaat.
 • De verhouding muziekvolume versus het volume van de microfoons / je stem is zodanig op elkaar afgestemd dat het stemgeluid het volume niet al te veel overstijgt. Oftewel: je hebt niet het gevoel om constant een ‘solo’ te zingen.
 • Het geavanceerde karaoke systeem zorgt ervoor dat bij veel nummers er een automatische achtergrondstem is tijdens het zingen van het refrein: dit zorgt voor de nodige ‘backup’.
 • De Karaoke Room kan omschreven worden als type ‘Karaoke Café’. De ruimte is rechthoekig en voorzien van statafels met krukken. Voorin de zaal is het scherm, het karaoke systeem en de microfoons. Vervolgens komen de statafels en dan de bar. Wanneer je aan het zingen bent, kijk je naar het scherm en zit de rest van het gezelschap achter je. Oftewel: je krijgt minder het gevoel dat je ‘optreedt’ voor een publiek. Wil je toch de interactie met je andere gasten, draai je een kwartslag en heb je de wisselwerking tussen het lezen van de songtekst en oogcontact met de overige gasten.
Uit welke muzieknummers kan ik kiezen

Wij werken met een van de meest geavanceerde, digitale karaoke systemen op de markt. De karaoketracks zijn onderverdeeld in diverse genres en makkelijk op te zoeken / te selecteren.

Het systeem kan maximaal 30.000 muzieknummers bevatten en de database wordt maandelijks geüpdatet zodat ook recent uitgebrachte muzieknummers als karaoketracks zijn verwerkt en geselecteerd kunnen worden.

Dat betekend dat er van een bepaalde artiest niet het gehele ‘oeuvre’ aan muzieknummers in staat, maar vaak wel de populairste c.q. meest bekende nummers.

Is er toezicht in de Karaoke Room

In de Karaoke Room zit alleen het gezelschap wat op dat moment heeft gereserveerd. Er is voor individuele reserveringen normaliter geen bediening aanwezig. Bij groepsreserveringen is dit wel mogelijk.

Dat betekend niet dat er geen toezicht is! Medewerkers van ’t Bourgondisch Hof komen regelmatig langs om een bestelling uit te serveren of leeg glaswerk mee te nemen. Tegelijkertijd wordt gekeken of alles ‘ordentelijk’ verloopt, er wellicht technische assistentie verleent moet worden en/of vragen beantwoord kunnen worden.

In en om het pand/perceel is camera toezicht aanwezig voor u en onze veiligheid.

Ook de Karaoke Room is voorzien van camera toezicht en hebben de medewerkers van ’t Bourgondisch Hof te allen tijde zicht op wat er in de Karaoke Room gebeurd.

Bij overtreding van onze huisregels kunt u na betaling van de reserveringswaarde, afgenomen consumpties en/of onkosten en/of reparatiekosten de toegang tot ’t Bourgondisch Hof (pand en perceel) worden ontzegd (zelfs voor langere tijd).

Indien nodig, schakelen wij de politie in en kunnen wij relevante video opnames gebruiken om aangifte te doen c.q. te gebruiken in juridische zaken jegens overtreders van de huisregels c.q. het niet nakomen van artikelen uit de Uniforme Voorwaarden Horeca.

Is Karaoke Waalwijk toegankelijk voor kinderwagens

Ja, kinderwagens kunnen meegenomen worden in de Karaoke Room.

Is de Karaoke Room toegankelijk voor mindervaliden

De Karaoke Room is toegankelijk voor rolstoelen. Door de breedte van de deur kunnen enkel rolstoelen van een standaard formaat de Karaoke Room betreden.

Hoort de Escape Room bij ’t Bourgondisch Hof

De Escape Room is onderdeel van Epic Escape Waalwijk en niet gevestigd in ’t Bourgondisch Hof. Wij hebben een samenwerking met Epic Escape Waalwijk door een gezamenlijk arrangement te bieden. Vandaar de vermelding van een Escape Room op de website van ’t Bourgondisch Hof.

Wat is Epic Escape Waalwijk

Epic Escape Waalwijk is een bedrijf dat in hetzelfde pand, 2 escaperooms heeft: ‘Outbreak’ en ‘Illusion’.

Hoe verloopt het arrangement met de Escape Room

Als je het arrangement met de Escape Room wilt reserveren, dien je een aanvraag in via www.epicescape.nl/deals Je kunt dus niet direct boeken en dat heeft te maken met het feit dat beide bedrijven (’t Bourgondisch Hof en Epic Escape Waalwijk) de beschikbaarheid moeten controleren en afstemmen met elkaar. Als er beschikbaarheid is, wordt een reserveringsbevestiging verzonden.

Afhankelijk van de volgorde, volg je de Escape Room (‘Outbreak’) bij Epic Escape Waalwijk aan de Sluisweg 2J te Waalwijk en dien je op eigen gelegenheid naar ’t Bourgondisch Hof te gaan aan de Eerste Zeine 92 te Waalwijk. De afstand tussen beide bedrijven is 2,9 kilometer en duurt zo’n 6 tot 8 autominuten.

Hoe kan ik reserveren voor de Escape Room

Reserveringen voor de Escape Room dienen te allen tijde te verlopen via Epic Escape Waalwijk via www.epicescape.nl.

Wat is de locatie van Epic Escape Waalwijk

Epic Escape Waalwijk
Sluisweg 2J, 5145 PE Waalwijk
Telefoonnummer: 0416-534 151

De afstand tussen Epic Escape Waalwijk en ’t Bourgondisch Hof is 2,9 kilometer en duurt zo’n 6 tot 8 autominuten.

Vanaf welke leeftijd is Escaperoom ‘Outbreak’ geschikt

Leeftijd advies is vanaf 14 jaar in verband met de moeilijkheidsgraad / spelelement van de Escape Room.

Is Epic Escape Waalwijk toegankelijk voor mindervaliden

Ja, Epic Escape Waalwijk is toegankelijk voor mindervaliden. Een mindervalidetoilet is niet aanwezig.

Ik wil een feest of bijeenkomst bij jullie vieren/houden, hoe werkt dat

U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0416 – 339 383 of mail naar info@bourgondischhof.nl

Vervolgens kunnen wij u vrijblijvend informatie sturen dat aansluit bij het type feest of bijeenkomst wat u wilt organiseren. Anderzijds kan er ook direct een afspraak gepland worden met een van onze medewerkers om langs te komen bij ’t Bourgondisch Hof op een tijdstip dat het u schikt.

Tijdens dit gesprek maakt u onder het genot van een drankje kennis met ons, het bedrijf en de mogelijkheden die wij voor u kunnen bieden. We laten u de accommodatie zien en bespreken uw wensen en stellen een programma op. Wat volgt is een offerte met het programma, de voorwaarden en een prijsopgaaf. Dit alles is geheel vrijblijvend: u zit nog nergens aan vast en deze bespreking/bezichtiging kost ook geen geld.

Als u akkoord gaat met de offerte, leggen wij het feest of de bijeenkomst voor u vast en plaatsen wij uw reservering in ons reserveringssysteem. U kunt vervolgens de uitnodigingen versturen en tot aan de reserveringsdatum kunt u contact opnemen met een vast contactpersoon om eventuele wijzigingen en/of aanvullingen op de reservering te doen.

Hebben jullie arrangementen voor feesten/partijen en andere bijeenkomsten

Jazeker. Er zijn verschillende arrangementen die toegespitst zijn op verschillende feesten/partijen of andere bijeenkomsten zoals vergaderingen. Een deel van de arrangementen zijn terug te vinden op de site van ’t Bourgondisch Hof. Omdat wij ook veel ‘maatwerk’ leveren voor opdrachtgevers, zijn niet alle arrangementen gepubliceerd: deze worden u toegezonden als duidelijk is wat u precies wilt organiseren en welke invullingen wij daarvoor kunnen bieden. Zo krijgt u gerichte informatie, afgestemd op uw wensen.

Bieden jullie drankenpakketten

Bij feesten & partijen en enkele arrangementen met activiteit en diner bieden wij drankenpakketten aan voor verschillende tijdvakken. Minimale tijdvak is 3 uren en maximaal 6 uren. Veelal zijn deze pakketten onderdeel van een feest- of dinerarrangement.

De inhoud van het drankenpakket kan variëren: mogelijkheid 1: ‘Hollands’ drankenpakket met tap pils (Jupiler), Jupiler 0.0%, Radler 0,0%, frisdranken (geen Red Bull), vruchtensappen, zuiveldranken, huiswijnen (rood, wit, rosé en Moezel), koffie, cappuccino en thee. Mogelijkheid 2: All-in drankenpakket, bestaande uit de dranken bij het Hollands drankenpakket, aangevuld met speciaal bieren en mixdranken (geen shotjes).

Kan ik hulp krijgen bij het organiseren van een groepsuitje

Komt u er zelf niet helemaal uit bij het samenstellen van een geschikt programma of bent u op zoek naar maatwerk? Wij helpen u graag en na een inventarisatie van uw wensen, kunnen wij geheel vrijblijvend een op maat gemaakt voorstel uitbrengen.

U kunt hiervoor contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0416 – 339 383 of mail naar info@bourgondischhof.nl

Welke combinaties zijn er bij jullie mogelijk

‘De keuze is reuze’ laten we maar zeggen. In de basis kijken we naar de invulling van eten en drinken: van een eenvoudige bitterbal tot uitgebreid buffet of luxe fingerfood en van dranken op nacalculatie tot complete drankenpakketten.

Vervolgens wordt de afweging gemaakt welke ruimte/zaal van ’t Bourgondisch Hof het beste aansluit bij uw wensen en het te verwachte aantal gasten.

Qua entertainment en/of activiteiten is er ook veel mogelijk: er is een ruime keuze in de invulling van muziek (achtergrondmuziek, DJ/Drive In show, band, zanger(es), etc.), special effects (LED dansvloer, oesterman, Photobooth, etc.) tot activiteiten (bowlen, GlowGolf®, karaoke, casino, pubquiz 2.0, etc.)

Tot slot bieden wij veel maatwerk aan om een perfect georganiseerd feest/uitje te organiseren dat aansluit bij uw wensen.

Kan ik ‘los’ een zaal huren bij jullie

Wij krijgen regelmatig de vraag of mensen een van onze zalen ‘los’ kan afhuren, om hier vervolgens zelf een feest in te organiseren al dan niet met eigen meegebrachte eet- en drinkwaren. Dit is bij ’t Bourgondisch Hof helaas niet toegestaan. Wij voeren namelijk altijd zelf de regie over onze accommodatie en vanuit veiligheidsoogpunt (van toezicht tot aan de hygiënecode in de horeca) zijn wij verantwoordelijk voor de gehele exploitatie van ’t Bourgondisch Hof en willen hier te allen tijde de controle op houden.

De enige mogelijkheid om ‘los’ een zaal te huren is voor vergaderingen, waarbij ’t Bourgondisch Hof de rest van de invulling voor de vergadering verzorgt.

Mag ik versieringen in de zaal ophangen / aanbrengen voor mijn feest/bijeenkomst

Wij zijn zeer zuinig op onze accommodatie / inventaris: als u versieringen wilt aanbrengen, is dit alleen toegestaan met uitdrukkelijke toestemming van het management.

Indien u toestemming wordt verleent, dienen de producten/versieringen van brandveilige/-werende materialen te zijn gemaakt en is niet toegestaan om zelf versieringen te bevestigen/aan te brengen. In het verleden is hierdoor meermaals schade ontstaan aan onze inventaris. Vandaar dat wij op dat moment voor u de versieringen aanbrengen. Dit uit veiligheidsoogpunt en ter voorkoming van schade aan onze eigendommen.

Let op: het is NIET toegestaan om confetti, glitterpoeder, -snippers c.q. confettikanonnen te gebruiken! Indien u/uw gasten dit toch gebruiken/toepassen, worden er schoonmaakkosten en eventuele schade aan onze eigendommen op u (als partij/boeker/organisator) verhaalt.

Hoe gaan jullie om met annuleringen

Het kan natuurlijk voorkomen dat u voorafgaande de reserveringsdatum van uw feest of bijeenkomst te maken krijgt met afmeldingen. In dat geval dient u dit te per e-mail te melden bij ’t Bourgondisch Hof.

Op alle reserveringen en geleverde diensten zijn de Uniforme Voorwaarden fed. Horeca (UVH) van toepassing, gedeponeerd bij de arrondissementsrechtbank te ’s-Gravenhage onder nr. 94/83. Hierin staan ook de standaard annuleringsvoorwaarden in uitgewerkt en een kopie van deze voorwaarden krijgt u toegezonden bij de bevestiging van uw reservering.

Bij groepsreserveringen kunnen wij soepeler omgaan met de annuleringsvoorwaarden zoals vermeld in de UVH. Bij groepsreserveringen kunt u namelijk tot 1 dag voorafgaande de reserveringsdatum nog annuleringen per mail doorgeven, die vervolgens niet in rekening worden gebracht (mits het aantal personen boven het minimale aantal gasten blijft dat voor de groepsreservering is vastgesteld: dit aantal staat duidelijk vermeld in de bevestiging).

Wel is het zo dat dit maximaal 10% van het aantal personen mag zijn, dat tot 14 dagen vóór de reserveringsdatum bij ’t Bourgondisch Hof bekend is. Annuleringen die op de dag zelf (de reserveringdatum) aan ons worden doorgegeven, worden wel 100% in rekening gebracht, aangezien wij hier immers ook de inkoop/planning/voorbereidingen/etc. op hebben afgestemd.

Wat biedt jullie cateringservice

Onze cateringservice staat voor de ‘Uit bij u thuis of op de zaak’ beleving. Gespecialiseerd in hapjes/fingerfood schalen en dinerbuffetten van 20 tot 100 personen.

Verder bieden wij de mogelijkheid om Gourmetpakketten af te halen (enkel op reservering).

Hoe gaat het in zijn werk als ik een cateringbuffet bestel

Bij het plaatsen van de reservering hebben we met u contact over de benodigde ruimte thuis of op de zaak waar het buffet komt te staan. Afhankelijk van het type buffet dat u reserveert, is er een benodigde oppervlakte nodig van minimaal 8 tot 10m2.

Enkele uren voordat het eten geserveerd wordt, komen wij langs om het buffet op te bouwen. Hiervoor nemen wij zelf alle benodigdheden mee: buffettafels, kleden, napparons, borden, bestek, servetten, chafing dishes (dit zijn de rechauds waar de warme gerechten in komen), kandelaars, boeketten, buffetverhogingen, broodmand & -plank, opschepbestek en kratten waar u na afloop de vuile borden en bestek in kunt doen.

Vervolgens worden de gerechten gebracht enkele momenten voordat de gasten gaan eten. Zo komt al het eten vers en op de juiste temperatuur op het buffet.

Na afloop neemt u telefonisch contact op met ons, waarna wij alles komen ophalen.

Waar verzorgen jullie de catering activiteiten

Wij verzorgen onze cateringservice in Waalwijk en de directe omgeving daarvan (gemeente Heusden en gemeente Loon op Zand met daarbij alle dorpskernen).

Hoe kan ik een catering reserveren
 • Via telefoonnummer: 0416 – 339 383
 • Via e-mail: reserveringen@bourgondischhof.nl
 • Bij de receptie van ‘t Bourgondisch Hof